Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Wat is nu WUITENS MEDIEVAL?

Wuitensmedieval, is een feest, in een middeleeuws kader. Het is een jaarlijks gebeuren en heeft plaats in de gemeentelijke feestzaal H@mbiance te Hamme. Ook nu weer zijn een aantal middeleeuwse recepten aanwezig :  de traditionele receptie en het smakelijk diner worden begeleid door een aantal bijzondere optredens . Tot slot sluiten we af met een spetterend dansfeest.

Wat is het doel van het feest?

Het is in het leven geroepen door de Schepen van Cultuur van de Gemeente Hamme Dhr. Frans Van Gaeveren. Dit met als doel de Koninklijke Folkloristische Vereniging Die Hamse Wuitens vzw een riem onder het hart te steken, deze vereniging te steunen, meer bekendheid te geven en deze groep extra in de kijker te plaatsen.

Op een middeleeuws feest zijn daar ook Ridders?

Ter gelegenheid van deze organisatie is er ook een totaal nieuwe ridderorde ontworpen. De personen die reeds tot Ridder geslagen zijn door de vereniging Die Hamse Wuitens, en die deelnemen aan de Medieval ontvangen op een zeer plechtige wijze, met bazuingeschal deze nieuwe ridderorde.

Wie brengt het middeleeuws gebeuren op gang?

Om deze groots opgezette manifestatie en opdracht ieder jaar tot een goed einde te brengen  is een beschermcomité samengesteld: “ Het Beschermcomité Die Hamse Wuitens” .

Wat met de deelname aan het medievalfeest?

Zowel bedrijven, verenigingen als individuele gasten kunnen deelnemen aan dit grandioze avondfeest. Inschrijven kan via onze website, of met bij één vand e leden het het comité.. Vorig jaar kwam 60% in een middeleeuwse klederdracht. Dit jaar willen we nog beter doen!
( middeleeuws of avondkledij gewenst, diverse prijzen voor best verklede gasten, tafels, …)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.